Electroliți pentru o recuperare completă

Cursele de porumbei reprezintă un sport care presupune eliberarea într-un loc prestabilit a porumbeilor special antrenați, care mai apoi, trebuie să se întoarcă acasă folosindu-se de simțul olfactiv și orientarea cu ajutorul câmpurilor magnetice. Aceste curse pot varia în ceea ce privește distanța, astfel încât ele pot porni de la aproximativ 100 de kilometri și pot ajunge până la 1000.

Ele sunt extrem de solicitante pentru voiajori, chiar dacă aceștia sunt antrenați o perioadă lungă de timp și beneficiază de diete special concepute, care să le ofere energia necesară. După un astfel de efort, ei au nevoie de un timp de recuperare în care să își refacă forțele după ce au străbătut distanțe atât de mari. Răsplătește-ți campionul cu o gamă specială de electroliți pentru porumbei, menită să îi ușureze refacerea în doar câteva zile.

Ce sunt electroliții?

Electroliții sunt minerale esențiale, precum sodiu, calciu, potasiu… pe scurt săruri care stau la baza celor mai multe funcții ale corpului. În mixurile concepute special pentru porumbei, mai sunt adăugați carbohidrați și glucoză, care să le ofere un plus de energie. Aceștia sunt luați, de regulă, după episoade de efort intens și deshidratare, iar ei ajută considerabil la recuperarea de după concursuri.  

Concursurile care se desfășoară pe vreme caniculară, provoacă pierderi mari de lichide atât la oameni, cât și la păsări, iar pentru refacerea rezervelor de fluide, electroliții pot fi un ajutor de nădejde. Ei pot fi administrați imediat după întoarcerea acasă, pentru a restabili echilibrul organismului și a potoli senzația de sete continuă.

Cum și în ce cantitate se administrează?

Spre deosebire de păsările marine, porumbeii, deși nu au glande speciale pentru sare, sunt în măsură să tolereze cantități mari de sodiu, potasiu sau clorură în dieta, atâta timp cât au acces constant la apă proaspătă. Aportul crescut de apă permite rinichilor să elimine niveluri ridicate de electroliți, rezultând o urină diluată și excremente umede. Dacă porumbeii nu au apă disponibilă, se poate produce o intoxicație cu sare, cauzând deshidratare, diaree, nervozitate și chiar moartea. 

Columbovet.ro îți propune o serie de produse care să asigure recuperarea voiajorilor tăi, fără a-i pune în pericol. Ele sunt concepute din combinații de probiotice și electroliți, astfel încât păsările să dispună și de un aport de bacterii benefice corpului, care să le protejeze totodată stomacul și ficatul.

Produse de cea mai bună calitate

Ajută-ți voiajorii să se refacă repede și sigur cu produsele propuse de magazinul online Columbovet.ro, care promovează cele mai bune și mai renumite branduri precum Cest Pharma, Belgica De Weerd sau Rohnfried. Chiar dacă acest hobby poate părea extrem de costisitor, există prețuri pentru fiecare buzunar, dacă ești suficient de interesat și cauți acolo unde trebuie. Analizează ofertele de pe pagina web a magazinului și convinge-te singur!