Ce este chiroterapia și ce presupune?

Chiroterapia este o știință a sănătății care oferă îngrijire naturală, adică fără medicamente și fără intervenții chirurgicale. Vă ajută să vă recâștigați întregul potențial vital prin capacitățile înnăscute ale corpului de a se adapta și de a se vindeca.

Creierul nostru generează impulsul nervos care este transmis de măduva spinării și de o multitudine de nervi periferici care trec prin corp către fiecare organ, fiecare glandă și cele mai mici dintre celulele noastre.

Acest sistem nervos este strâns legat de scheletul care vine să-l protejeze. De asemenea, creierul, cel mai prețios organ al corpului nostru, este deosebit de bine protejat de craniul nostru. Măduva spinării, pe de altă parte, coboară în centrul coloanei noastre. Apoi, între fiecare dintre vertebrele noastre (cervicale, toracice și lombare care alcătuiesc coloana vertebrală) se nasc nervii care străbat corpul nostru până la periferia lui, lângă oasele membrelor de la care găsesc protecție.

Astfel, sistemul nervos este canalul de comunicare între creier și periferie, iar această comunicare bună este cea care permite corpului să se adapteze, să funcționeze corect.

Dinamica bună a scheletului nostru este esențială pentru păstrarea impulsului nervos optim și, prin urmare, pentru libera manifestare a inteligenței noastre înnăscute. Totuși, din diverse motive fizice legate de căderi, mișcări greșite, posturi proaste, lipsă de activitate fizică, acea substanță chimică sau aceea emoțională indusă de modul nostru de a gândi, interferența vine sa se instaleze asupra acestui sistem nervos perturbând buna comunicare dintre creier și sistemul periferic. Astfel, chiroterapia poate crea în un echilibru în această situație.

Astfel, printre principalele beneficii pe care le aduce chiroterapia se numără reducerea durerilor de spate. Pentru durerea lombară acută sau cronică, ajustările chiroterapiei s-au dovedit a fi mai eficiente decât tratamentele placebo în ameliorarea durerii și îmbunătățirea stării funcționale a pacienților.

Mai mult decât atât, în timpul sarcinii au loc multe modificări posturale, hormonale și fiziologice. Pot apărea tensiuni, devenind jenante sau dureroase pentru mamă, împiedicând dezvoltarea corectă a copilului. Prin chiroterapie se caută să se armonizeze tensiunile permițând copilului să aibă mai mult spațiu de dezvoltare sau să se întoarcă atunci când apare momentul mult așteptat. Chiropracticianul poate să ajute copilul să se poziționeze corect prin reducerea tensiunilor prezente asupra uterului și a oricărei dureri de spate resimțite de viitoarea mamă.

Chiroterapia este o profesie de sănătate primară. Prin urmare, puteți consulta un chiroterapeut direct fără prescripție medicală sau recomandare medicală.

În prima vizită la chiroterapeut, acesta verifică starea ta de sănătate, istoricul tău și caută să afle multe dintre obiceiurile tale de viață. Apoi trece la un examen fizic general și mai precis a coloanei vertebrale și a oricăror locuri ce pot fi dureroase. De asemenea, acesta poate efectua analize neuro-ortopedice adaptate simptomelor dumneavoastră și eventual să vă recomande analize suplimentare (raze X, sânge).