S-a mai descoperit ceva despre celulele stem?

Probabil ca pana acum ai mai auzit de celule stem, insa daca niciodata nu te-ai interesat despre ce este vorba, acum este sansa sa afli mai multe. Acestea reprezinta niste celule care se gasesc in corp si care aduc un potential nelimitat in medicina regenerativa, ocazie cu care se vor putea trata nenumarate boli complexe. Ultimele noutati despre celulele stem arata ca sunt efectuate cercetari in stabilirea unor modalitati prin care acestea sa poata ajuta la tratarea unor afectiuni printre care Parkinson sau Alzheimer, dar care sa fie si in beneficiul celor care sufera de paralizie. Celulele stem au rolul de inlocuire sau reparare a tesuturilor care au fost afectate de diferite boli sau accidente.

Cele embrionare

Oamenii de stiinta au cazut de acord asupra faptului ca este important sa fie grabite procedurile pentru stabilirea unor noi trataminte referitoare la celulele stem embrionare, dar si in cazul celor adulte sau pluripotent induse. Cercetarile sunt efectuate in toata lumea pentru a se descoperi tratamente pentru mai multe tipuri de diabet, dar si pentru afectiuni ale coloanei vertebrale. Mai mult, ultimele noutati despre celulele stem arata ca cele embrionare vor putea trata diferite forme de cancer, dar vor avea chiar si abilitatea de a evita defectele de nastere.

Bineinteles, cele embrionare nu sunt dezvoltate complet, motiv pentru care pot prelua functiile oricarei alte celule din corp, fiind considerate cele mai folositoare pentru sistemul medical. De asemenea, oamenii de stiinta au si posibilitatea de a fla mai multe despre primele stadii ale dezvoltarii acestora, ceea ce reprezinta un mare avantaj.

Compatibilitate ridicata

Celulele stem ajuta la cresterea compatibilitatii in cazul transplanturilor, iar pentru ca organele se vor putea genera in viitor nu va mai fi nevoie de liste lungi de asteptare pentru a gasi donatori si alte batai de cap. Celulele stem embrionare pot prelua functiile a peste 200 de alte celule din organism, astfel ca potentialul lor este foarte mare si se asteapta sa se profite de pe urma acestora.

Banca de celule

StemSure reprezinta locul ideal catre care te poti orienta pentru a afla mai multe si pentru a intelege mai bine modul in care functioneaza celulele stem. Vei afla pe langa tipurile acestora, care sunt modurile in care se recolteaza, cum se folosesc si unde se pot depozita, alaturi de nenumarate proprietati prezentate. In acelasi timp, StemSure este o banca privata unde ai posibilitatea de depozitare in conditii optime a celulelor stem, care sa poata fi folosite de-a lungul timpului in cazul a diferite tratamente. Mai mult, acestea nu isi pierd din proprietati in timp si vor putea fi folosite cu succes chiar si peste 20 ani, perioada in care, cu siguranta, inovatiile vor imbunatati semnificativ sistemul medical actual.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *