Prețuri pentru proteze dentare la Dental Medical

Protetica și protezele dentare sunt soluții perfecte pentru cei care își doresc un zâmbet de invidiat în cel mai scurt timp, fără costuri exagerate și fără durere.

De cele mai mult ori lucrările protetice sunt realizate din ceramică sau zirconiu întrucât acestea reușesc să înlocuiască cu succes metalul din coroanele metalo-ceramice populare în urmă cu câțiva ani. Culoarea este extrem de apropiată de cea a dintelui natural, iar acest lucru face că rezultatul final să fie unul plăcut din punct de vedere estetic și apreciat de către pacienți. De foarte multe ori, aceste lucruri sunt importante mai ales în cazul în care dinții care lipesc se află în partea frontală, dar nu numai. Atât rezistență sporită cant și aspectul estetic extrem de plăcut, fac din aceste practici soluția ideală în vederea restaurării complete a dentiției, atât din perspectiva estetică, cât și funcțională.

Când se apelează la protetica dentară?

Punțile dentare aplicate pe dinții naturali sau pe implanturi sunt soluțiile ideale pentru că prin intermediul lor putem înlocui spațiile goale. Astfel, dinții existenți deja sunt utilizați pe post de punte pentru a uni spațiile libere și pentru protejarea zonei respectivă. Protetica include fațetele dentare, coroane, punți dentare, dar și proteze totale, parțiale, mobile sau fixe. Aceste intervenții nu se realizează doar pe direcție estetică,  este, de asemenea, necesară o reconstrucție funcțională, ceea ce înseamnă că trebuie ținut seama de fonație (producerea sunetelor), masticație (mestecarea alimentelor) și ocluzia dentară sau mușcătura,  pentru a evita bruxismul (scrâșnirea dinților).

Proteză dentară prețuri

Prețurile pentru această procedură variază în funcție de complexitatea procedurii pe care o presupun, dar mai ales de materialele din care sunt realizate. Astfel că, în ceea ce privește o coroană metalo-ceramică, prețurile pornesc de la 800 de lei, incluzând și coroana provizorie. De la acest prag, prețurile încep să crească, dar și calitatea lucrărilor. Coroana metalo-ceramică sinterizată ajunge până la 900 de lei. Prețul pentru o coroană ceramică pe suport de zirconiu ce include și  coroana provizorie este de 1800 de lei.

În ceea ce privește protezele totale, prețurile încep de la 1800 de lei, în cazul celor acrilice și ajung până la 2500 de lei, în cazul protezelor scheletate. De asemenea, pe lângă costul protezelor și coroanelor propriu-zise, se adaugă și cele pentru accesoriile și lucrările adiacente ce se impun, precum cimentare, sisteme speciale, bonturi, etc.

Nu doar materialele sunt cele care contează în cazul unor astfel de lucrări, ci și experiența medicilor. Astfel, la Dental Medical oricine are garanția că este pe mâini bune și știe că vor fi găsite cele mai bune soluții, indiferent de complexitatea situației întâlnite. Fiecare intervenție este personalizată în funcție de situația fiecărui pacient în parte, garantându-se cele mai bune rezultate.