Pensulele de machiaj pentru începători: ce trebuie să știi și cum să le folosești

În industria de înfrumusețare, seturile de pensulele sunt esențiale. Acestea sunt instrumentele care îți pot transforma complet machiajul. Sunt ușor de utilizat și fac adesea diferența între un look perfect și unul mai puțin profesional. Intră pe Rainbow Glam și comandă acum setul perfect de pensule pentru machiaj.

Pensulele de machiaj sunt esențiale pentru un machiaj reușit 

Primul pas în folosirea pensulelor de machiaj este să știi care sunt cele mai importante și cum să le folosești. În general, există cinci tipuri de pensule de machiaj care sunt indispensabile: pensula pentru fond de ten, pensula pentru corector, pensula pentru pudră, pensula pentru fard de obraz și pensula pentru fardurile de pleoape. 

Pensula pentru fond de ten 

Pentru începători, o pensulă pentru fondul de ten este mai mult decât esențială. Aceasta are un cap plat și dens, ceea ce o face perfectă pentru aplicarea uniformă a fondului de ten. Când folosești o pensulă pentru fondul de ten, este important să aplici în mod uniform, de la mijlocul feței spre exterior. Astfel, poți evita petele și asigura un aspect uniform și natural.

Pensula pentru corector

O pensulă pentru corector este esențială pentru a ascunde imperfecțiunile pielii. Aceasta are un cap mic și plat, ceea ce o face perfectă pentru a acoperi cercurile întunecate sau petele de pe față. Atunci când aplici corectorul, este important să o faci în mișcări ușoare și să îl tapotezi în loc să îl întinzi. 

Pensulă pentru pudră

Pentru a fixa fondul de ten și corectorul, o pensulă pentru pudră este esențială. Aceasta are un cap mai mare și mai pufoasă decât pensula pentru fondul de ten, ceea ce o face perfectă pentru a aplica pudra uniform pe întreaga față, cu accent pe zona T (frunte, nas și bărbie).

Pensula pentru fard de obraz

Aceasta are un cap rotunjit și puțin mai mic decât pensula pentru pudră, ceea ce o face perfectă pentru a aplica fardul de obraz în mod precis pe pomeți. Atunci când folosești o pensulă pentru fard de obraz, este important să începi de la linia pomeților și să aplici în sus, pentru un aspect natural și radiant.

Pensula pentru fardurile de pleoape

Aceasta poate fi plată sau rotunjită, în funcție de preferințele tale. Cu o pensulă pentru fardurile de pleoape, poți crea diferite stiluri de machiaj pentru ochi, de la un aspect natural la unul mai îndrăzneț și dramatic. Pentru un aspect natural, aplică fardul în mișcări ușoare și uniforme, în timp ce pentru un aspect dramatic, aplică mai mult fard pe pleoape și amestecă bine pentru un efect de intensitate.