Cum se folosește gheața uscată?

Utilizarea gheții carbonizate este pe cât de extinsă, pe atât de variată. De la conservarea și transportul produselor din industria alimentară și de laborator până la procese industriale care pot funcționa doar datorită unor temperaturi foarte scăzute.

Gheața carbonică, utilitate în laboratoare medicale și unități spitalicești

În laboratoare, gheața uscată este foarte utilă pentru conservarea organelor și a produselor biologice, menținerea produselor de cercetare la temperaturi scăzute, răcirea reacțiilor exoterme și ultra-congelarea celulelor, țesuturilor, virușilor, bacteriilor. Prin urmare, numai la o simplă analiză, putem spune cu certitudine faptul că gheața uscată este imperios necesară în acest domeniu.

În restaurante și bucătărie

În acest sector, utilizarea gheții uscate face posibilă crearea unor preparate cu care se pot obține rezultate foarte interesante, surprinzătoare și atractive pentru publicul care le consumă. Prezentari autentice cu brume aromatice, infuzii reci, texturi si contraste în mousse-uri, înghetațe, creme sau crearea de efecte izbitoare cu fum în combinații lichide și cocktail-uri de preparate elaborate. O mare varietate de posibilități culinare, atât cât ne permite imaginația.

Industrie

În acest sector, gheața carbonică este utilizată pentru a facilita asamblarea și reglarea pieselor prin contracție la rece, dar și pentru șlefuirea criogenică a materialelor plastice și cauciucurilor turnate.

Industria alimentară

Fie pentru răcirea aluatului în mașni de frământat, la tocarea, amestecarea produselor din carne, congelarea rapidă a alimentelor, gheața uscată este singura care asigură condiții optime de depozitare. Pe lângă menținerea condițiilor de frig, deoarece permite transportul alimentelor la o temperatură controlată pe orice distanță, gheața carbonică asigură păstrarea la rece pentru orice tip de produs.

Alternativă pentru situații de urgență

În cazul unor reparații de urgență în situația deconectării echipamentelor frigorifice, pentru a menține lanțul de frig și protecția alimentelor în timpul remedierii problemei, gheața uscată este ideală.

Sablare cu gheață carbonică

În această procedură, particulele de gheață carbonică sunt proiectate la presiune mare pentru a curăța suprafețele care pot fi deteriorate de apă, cum ar fi instalațiile electrice. Nu doar că această operațiune ar fi extrem de periculoasă, însă nici curățarea nu s-ar putea realiza la fel de bine, așa cum este posibil folosind gheața carbonică.

Agricultură

De asemenea, gheața carbonică este foarte utilă în zonele agricole pentru a controla prezența rozătoarelor și insectelor. Nu în ultimul rând, gheața carbonică poate fi folosită și pentru păstrarea la rece vinurilor și pentru toate tipurile de băuturi fine.

Iată, deci, o mulțime de utilizări ale gheții carbonice. Așadar, dacă doriți să comandați o cantitate mai mică sau mai mare de gheață uscată, vă recomandăm să apelați cu încredere la firma noastră, Gheață24.

Suntem aici pentru dumneavoastră la orice oră din zi și din noapte, oferindu-vă servicii de cea mai bună calitate, la un nivel înalt de profesionalism.