Psihoterapie pentru adulti

Multi factori externi sau interni pot afecta starea de confort si bunastarea psihica si implicit calitatea vietii. De aceea, foarte important in vederea eliminarii acestor efecte este, in primul rand, sa depistam cauzele, aspect ce poate fi destul de dificil de unul singur. Tocmai in acest sens, psihoterapia vine in ajutorul tuturor persoanelor care se lupta sa isi redobandeasaca echilibrul. Un prim pas pe care il poate savarsi pacientul in drumul spre vindecare si spre o viata mai buna este tocmai constientizarea nevoii de ajutor si acctionarea in consecinta.

De ce este necesara psihoterapia?

Partea cea mai dificila pe care o are de traversat psihoterapeutul in vederea rezolvarii problemelor cu care pacientul se prezinta la cabinet este intocmai descoperirea cauzelor care se rasfrang asupra sanatatii mentalae. Acesta este un proces lung si anevoios se necesita foarte multa cooperare si efort din partea pacientului. De multe ori acesta nu este constient de problemele cu care a trait ani de zile si asociaza efectele negative cu care se confrunta cu reactii normale la stimuli externi la care se expune zilnic. Insa, in majoritatea cazurilor, cazurile sunt mult mai profunde si au de a face cu traume experimentate in trecut care si-au pus amprenta decisiv asupra persoanei, insa pe care constientul incearca sa le reprime. Tocmai din aceasta lupta continua se nasc si anumite reactii sau stari incontrolabile pe care individul ajuns deja la maturitate le mai poate ameliora sau elimina doar prin psihoterapie adulti.

Cum constientizam ca este nevoie de psihoterapie?

Anumite simptome manifestate in mod repetat pot fi un semnal evident ca exista o problema ce trebuie investigata. Starile de depresie, anxietate, stima de sine scazuta, tulburari de somn si alimentatie, dificultati de interrelationare, de comunicare, incapacitatea de a gestiona stresul zilnic sau anumite conflicte, imposibilitatea de a depasi anumite momente marcante precum divortul sau pierderea unei persoane; toate acestea reprezinta semne sau motive care, pentru a putea fi intelese si depasite, impun ajutor de specialitate.

Rareori se intampla ca simptomele sa se manifeste individual, cel mai adesea se prezinta ca pachete de reactii, stari si tulburari, si pot afecta in mod semnificativ calitatea vietii lui si a celor din jur. De asemenea, daca aceste afectiuni se ignora in mod repetat si raman netratate, in timp pot degenera in boli mult mai grave, de ordin fizic sau psihic.

Cat costa o sedinta de psihoterapie pentru adulti?

Costurile in cabinetele de psihologie se stabilesc in asa fel incat sa poata fi accesibile oricarui pacient care are nevoie de ajutor de specialitate. Ne dorim ca aspectul financiar sa nu reprezinte un obstacol in vederea rezolvarii problemelor ce necesita psihoterapie si, de aceea, pretul pentru o astfel de sedinta destinata adultilor este de doar 200 de lei.