Pana azi nu stiam de ce sport sa ma apuc

Exista tot mai multe persoane interesate de cursuri de balet pentru ca acest sport aduce o multime de avantaje sanatatii, fara a fi impuse limite de varsta, motiv pentru care este recomandat atat copiilor, dar si celor trecuti de prima tinerete. Acest sport propune nenumarate plusuri la nivelul corpului si mintii, iar impreuna le putem descoperi aici.

Memoria

Fiecare antrenament aduce noi miscari care sunt familiare insa combinate in diferite moduri, ceea ce presupune ca acestea trebuie tinute minte si ajuta la folosirea informatiilor obtinute in alte contexte. Asadar, este pusa la incercare nu numai memoria pe termen scurt, ci si cea pe termen mediu, avantaj important nu numai in cazul copiilor, ci si al batranilor.

Imaginatia

Un profesor de balet experimentat va sti cum sa se adapteze la fiecare cursant in parte pentru ca acestia sa se foloseasca de imaginatie pentru a intelege modificarile ce au loc in corpul nostru pentru a deveni mai eficient. In acelasi timp, cu ajutorul imaginatiei pot fi obtinute noi miscari care sa fie puse in practica, baletul fiind unul din putinele sporturi unde se poate excela pe aceasta cale.

Functionarea creierului

Arta dansului reprezinta ceva special, iar baletul este foarte precis si pune in miscare intregul corp, ceea ce presupune ca toate zonele creierului lucreaza pentru a coordona miscarile. Aceasta este o solutie ideala pentru a fi prevenite nenumarate afectiuni mintale care pot pune stapanire in cazul celor de varsta a treia.

Fara stres

Se stie despre stres ca este unul dintre factorii ce favorizeaza dezvoltarea a nenumarate afectiuni, motiv pentru care acesta trebuie sa fie tinut la distanta cu orice pret, iar inscrierea la cursuri de balet poate fi o solutie inspirata. Exista diferite modalitati prin care ne putem petrece timpul liber, insa putine sunt la fel de eficiente ca acest sport.

Dezvoltarea muschilor

De asemenea, baletul pune in miscare toti muschii corpului, de la cei mai mici pana la cei mai mari, ocazie cu care acestia se vor dezvolta si vor deveni mai puternici. In timp, intregul corp va deveni mai flexibil, iar cursantii vor putea observa o imbunatatire considerabila cu privire la coordonarea miscarilor si mentinerea echilibrului.

Pentru toate varstele

In plus, baletul nu impune limite de varsta precum alte sporturi si poate fi practicat de oricine, insa se recomanda ca in cazul celor care vor sa obtina performante in acest domeniu sa inceapa de la o varsta cat mai frageda. In schimb, antrenamentele sunt alcatuite in functie de nivelul de cunostinte al cursantilor, astfel ca cei care se afla la inceput vor incepe treptat sa fie introdusi in aceasta lume ce aduce o multime de beneficii si vor ajunge pe parcurs sa observe care sunt toate avantajele aduse.