Biserica Draganescu

Am o vaga impresie ca numele Dragan se trage din Dragon. Oricum, nu se poate nega asemanarea. Despre Biserica Draganescu nu se pot spune prea multe lucruri istorice insa este o insula de lumina intr-un loc desertic, pustiu, lipsit parca de viata. Un loc ideal pentru a ascunde pe cineva. Si totusi, ascunderea Sfantului Arsenie Boca a fost un fel de protectie Divina oferita de Sus.
Sunt cateva lucruri care atrag atentia:
1. Stalpii turnului clopotnitei se identifica cu Coloana Infinitului a lui Brancusi sau cu braurile de pe urnele funerare dacice.
2. Cupola mare a bisericii se afla inspre fata bisericii si nu inspre altar si este turla care reda pogorarea Sfinteniei pe Pamant. Asta se poate observa astfel: baza turlei este un patrat (simbolul Pamantului), iar varful turlei are brau octogonal (Octogonul este medierea, trecerea intre Cer si Pamant – Octogonul este unirea celor doua figuri geometrice Cerc (Cerul) si Patrat (Pamantul) – ), ceea ce arata coborarea prin Octogon pe Pamant si nu urcarea la Cer.
3. Exista o icoana pictata pe tavan intr-un patrat, inconjurata de scrisuri sfinte, aurite. Fiecare latura se citeste astfel incat trebuie sa te rotesti in sens invers acelor de ceasornit (deci atragi energie). Scrisul de pe latura de V a acestei icoane este pus in oglinda.

Ce vroia Sfantul Arsenie Boca sa spuna? Ramane de studiat.
4. Pictura de pe peretele de Sud al bisericii contine o scena cu un barbat stand pe un chaise-longue vorbind la telefon. In spatele sau se afla antene parabolice uriase si in dreapta sa este o racheta lansata spre spatiu. Am remarcat un detaliu: acum ceva timp mi-a ramas in memorie imaginea barbatului vorbind la un telefon mobil (din pozele de pe net), alb, patratos, chiar citisem anumite comentarii pe bloguri despre puterea de clarviziune a Sfantului, incat intre 1968-1988, anii in care a fost realizata pictura, nu existau telefoane mobile (atentie, nu oficial!). Astazi insa, barbatul vorbeste la telefon cu fir, receptor bleu-albastru. Photoshop pe net sau photoshop pe peretii bisericii? Aproape uitasem sa scriu: nu se filmeaza si fotografiaza in biserica … Este incredibil cat de transparenti pot fi cei care vor sa fie opaci ?!
De specificat, as avea, ca pictura este a unui om care a vazut ceva ce altii nu vad. Este o harta acolo, un labirint care vorbeste despre mantuire pana la urma si necesita timp de studiu, ceea ce nu gasesti in timpul unei slujbe. Am spus, este de bifat in agenda esoterica a unui cautator.
Pace!