Aleister Crowly si Cartea Legii II

I.7. Iata! Este revelat de catre Aiwaas, ministrul lui Hoor-paar-kraat.
Aiwass este entitatea care i-ar fi dictat Cartea Legii lui A.C. Hoor-paar-kraat este parte componenta a lui Heru-ra-ha, alaturi de Ra-Hoor-Khuit. Heru-ra-ha s-ar traduce prin “Horus vita Solara”. Horus este cea mai veche zeitate a egiptenilor. Link aici catre cateva informatii puse in pagina despre Horus intr-un articol precedent.
I.8. Khabs este in Khu, nu Khu in Khabs.
Khabs inseamna Cerul instelat, iar Khu este tradus drept spiritul-suflet. Eu merg pe ideea separarii sufletului de spirit, insa esenta sufletului pare a fi dincolo de noesicul lui Platon. Traducerea de mai sus ar fi Cerul instelat este in suflet si nu sufletul in Cerul instelat. Cauta iesirea in interior. Iesirea si intrarea sunt doar termeni conditionati. Altfel, reprezinta aceeasi structura!
I.9. Venereaza atunci pe Khabs si iata lumina mea revarsandu-se asupra ta!
I.10.

Sa fie servitorii mei putini si necunoscuti: ei vor conduce pe cei multi si cunoscuti.
I.11. Acestia sunt nebuni (falsi, pacalitori) pe care oamenii ii adora; Zeii lor si oamenii lor sunt nebuni (falsi, pacalitori).
I.12. Vino mai departe, o copilule, sub stele, si ia-ti plinul iubirii.
I.13. Sunt deasupra ta si in tine. Extazul meu este in al tau. Fericirea mea este sa vad fericirea ta.
I.14.       Deasupra, azurul daruit este
Splendoarea nuda a lui Nuit
Ea se apleaca in extaz sa sarute
Ardorile secrete ale lui Hadit.
Inaripatul glob, instelatul albastru,
Sunt ale mele, o Ankh-af-na-khonsu.
Ankh-af-na-khonsu a fost preotul Zeului Mentu, Monthu, Montu, Montju, zeu Solar, identificat uneori cu un bour alb. Legenda Bourului Alb este foarte cunoscuta in Romania. Numele zeului se aseamana cu romanescul munte.