Unde poti sa inveti totul despre negociere si persuasiune?

Abilitatea de a-i influenta pe ceilalti atat din punct de vedere personal, cat si personal este o abilitate de mare importanta pe care trebuie sa o aiba in atentie oricine lucreaza in domeniul vanzarilor. Stiati ca tehnicile de negociere si persuasiune – desi similare in aparenta – sunt de fapt procese psihologice opuse care impreuna va pot ajuta sa construiti consens si sa va puteti indeplini cu succes perspectivele profesionale?

Daca persuasiunea implica posibilitatea de a-i convinge pe ceilalti sa actioneze conform dorintelor noastre. Pe de alta parte, negocierea implica posibilitatea de a discuta si a ajunge la un acord reciproc satisfacator. In final, influenta le cuprinde pe ambele.

Aceste abilitati sunt importante in multe locuri de munca, in special in domenii, precum marketing, vanzari, publicitate si cumparare, dar sunt importante si in viata de zi cu zi. Veti gasi adesea intrebari bazate pe competente pe aceste abilitati si la interviul de angajare, unde vi se va cere sa dati dovada ca ati dezvoltat aceste abilitati. Negocierea, pe de alta parte, inseamna intrebari, explorarea nevoilor, constrangerilor, motivelor si prioritatilor, totul pentru a crea o mai buna intelegere de ambele parti, astfel incat oportunitatile de tranzactionare adecvate sa devina cat mai benefice.

Asemanarile dintre negociere si persuasiune pot fi folosite impreuna pentru a da sens unor obiective profesionale de succes. Ambele tactici sunt foarte eficiente si oamenii din domeniu aleg adesea sa imbine persuasiunea cu negocierea. Comparativ cu persuasiunea, negocierea este mai grea, deoarece trebuie sa fim cu adevarat atenti si sa fim cu realmente interesati din toate punctele de vedere de cealalta parte, astfel incat sa putem gasi un mod convenabil de a tranzactiona cu ei.  Astfel, daca doriti sa va optimizati tehnicile de vanzare si sa va bucurati de succese pe plan profesional, va propunem sa incercati cursurile de la Brightway®.  Trainingul este construit in asa fel incat sa punem accent pe elementele critice din timpul unei negocieri. Indiferent de contextul in care negociem, fie ca sunt negocieri de afaceri, comerciale, politice, salariale, pe situatii personale, trebuie sa pastram focusul pe obiectivele noastre, pe limitele negative ale obiectivului nostru, dar si pe maximul potentialului nostru.

Una dintre cele mai importante abilitati pe care le poate detine oricine in viata de zi cu zi este capacitatea de a negocia. In termeni generali, o negociere este o rezolvare a conflictului sau rezolvarea unei probleme. Negocierea este o „arta”. Unii oameni pot fi in mod natural mai abili ca negociatori, dar toata lumea poate invata sa negocieze, deoarece totul este negociabil. Unele tehnici si abilitati ajuta oamenii in procesul de negociere si in acest curs vom revizui tehnici si abilitati importante de invatat inainte de negociere. Pentru a afla mai multe desprea acest domeniu, va asteptam la Brightway®.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *