Insula Serpilor

Insula Serpilor este cea mai faimoasa insula a istoriei de dinaintea razboiului troian dar si post razboiului. Numele pe care le-a purtat sunt nenumarate, insa toate se coaguleaza intr-un manunchi intangibil descris de surasul unei religii fine, stralucitoare, aproape ireala.
Insula Serpilor, asa cum este numita astazi, este parte a tinutului Dobrogea, acel Pamant Bun unde au trait primii oameni religiosi. Se povesteste ca religia ar fi aparut in Dobrogea iar Templul lui Apollo din Insula Serpilor ar fi fost primul templu de pe Pamant. Legendele si datinile romanesti au pastrat atatea amintiri si detalii despre o lume ce pare imaginara astazi, incat totul a intrat cu atata amar intr-o uitare sortita destinului omenirii contemporane. Nicolae Densusianu, marele istoric, inca a mai prins blocuri de piatra alba, mari, aduse de nu se stie unde pe insula. Blocurile care formau alta data maretul templu erau asezate unul peste altul fara a se fi folosit vreun material de constructii de imbinare sau alipire. Dovada ca, ca si murii, erau constructii megalitice.
Sa ne amintim ca Tarotul Bohemian contine cartea 2 de Cupa, Iubirea, unde apare emblema Artei Roiale a Dobrogei.
Primul nume al insulei a fost Leuce, Leuke sau Alba. Era o insula ce apartinea cultului lui Apollo, cel hiperborean, ceea ce ne trimite cu gandul ca a facut parte din primii coboratori. Cetatile atlante de pe malurile Marii Negre, Histria, Tomis, Techirghiol, Callatis, Apollonia,  isi inchinau apartenenta cultului lui Apollo. Inca mai zac pe fundul marii ruinele marilor cetati si se vorbeste de existenta unei statui marete a lui Apollo in carul cu cai solari cu totul si cu totul de aur. Arheologia subacvatica este foarte dificila si costisitoare. Romanii stau pe pamant si ape sfinte, de neatins pentru ei. Ironic sau precaut?
Legenda insulei este ca acolo s-ar fi oprit Letona, mama gemenilor divini Apollo si Diana, sa le dea nastere. Fusese urmarita de sarpele Pyton pentru a o omora, trimis de zeita Hera (tradus Amanta). Zeus este tatal legitim al celor doi copii. Apollo devine zeu Solar, Diana, zeita Lunara. Povestea este de o frumusete si complexitate aparte, cu trimiteri in cataractele Universului, ale sacrului galactic. Apollo omoara sarpele atunci cand creste cu o sageata de aur, iar sageata ar fi astazi ingropata in muntii Carpati. Insula capata si numele de Insula Balaurului sau a Serpilor (datorita gorgonelor care ar fi locuit aici), in amintirea uciderii sarpelui. Interesant este ca datinile romanesti pastreaza si legenda lui Novac, aproape similara, care ar fi ucis un sarpe mare care ar fi suparat oamenii. Il taie cu sageata in sapte locuri aflate pe paralela de 45 de grade, ucigandu-l in Insula Serpilor. Practic, aceeasi poveste. Numele padurii Letea din Delta Dunarii, singura padure de stejari
dintr-o delta, poarta numele mamei Letona. Tot aici se afla frumoasele herghelii de cai salbatici pe care localnicii zilelor noastre ii trimit in abatoarele Italiei ilegal. Ce-au facut romanii? S-au uitat la televizor!
Alt nume al insulei este Insula fericitilor, acolo unde locuiau preotii lui Apollo. Insula ar fi asezata pe un centru energetic extrem de puternic, ceea ce ar fi provocat efecte asemanatoare zonei numite Triunghiul Bermudelor (acolo unde s-a descoperit o structura piramidala in adancurile apelor). Zona din imprejurul insulei era greu accesibila si patrundeau doar cei care trebuiau sa patrunda. Traditiile poporale romanesti spun ca apa de foc a fost adusa oamenilor de un pescar care se ratacise in apele insulei. Un calugar l-a salvat si i-a cerut sa-i slujeasca 7 sau 9 ani. In schimb, taranul pescar i-a cerut sa-i dea secretul apei de foc, pe care-l capatala sfarsitul perioadei. Cei de pe insula se ocupau cu albinaritul (Artemis – Diana este si zeita albinelor printre alte atribute – culmea, mierea fiind considerata Soare lichid).

Templul de pe Insula Alba este numit in popor Manastirea de ceara cu noua altare. Lovinescu vorbeste cu excelenta despre asta.
Toate acestea s-au intamplat anterior razboiului troian; pe insula s-a nascut povestea Pasarii Pheonix care si-ar fi avut cuib in templu si nicaieri altundeva. Corabii pline cu daruri si aur veneau periodic pentru sarbatoare si inchinaciune la insula. Insula era un loc unde erau inmormantati toti eroii pelasgi si anteriori lor. Ar fi existat multe movile pe insula, care se intindea pe un teritoriu vast comparativ cu fasia de pamant pe care o cunoastem astazi. Movilele sunt o alta dovada a existentei generatiei de umanoizi uriasi in meleagurile de acolo. Dupa caderea Cultului Apolonian, desi templul ramane functional, insula capata protectia autoritatii lui Ahile, Achilleus, a carui cenusa funerara a fost depusa in templu, apoi inmormantata. Masurat si confirmat radiestezic de Risvan Rusu la rugamintea mea. De atunci, unul din bratele Dunarii, marele Okeanos Potamos, se cheama Chilia, in cinstea sa.  Umbra lui Ahile aparea de-acum navigatorilor si cerea socoteala pentru scopul si
durata vizitei pe insula. Anomaliile care au dus la disparitii si scufundari bruste ale navelor au fost confirmate din vechime si pana prin zilele razboaielor mondiale.
Euripide este fascinant povestind cum, imediat dupa sfarsitul razboiului troian si impartirea prazii, umbra lui Ahile apare deasupra mormantului cerand jertfa de sange regal, anume pe frumoasa Polyxene, virgina din cate imi amintesc. Iata citatul din Hecuba: “Dupa cuprinderea si devastarea Troiei, aheii biruitori si-au impartit prada de razboi. Prinsele au fost trase la sorti. Andro-maca, sotia viteazului Hector, i-a cazut lui Neoptolemos, pore­clit si Roscatul (Pyrrhos), fiul lui Ahile, vizionara Casandra a incaput in miinile comandantului suprem, Agamemnon etc. Nu­mai Marele Erou, Ahile, pierind inaintea cuceririi cetatii, nu a putut sa primeasca drept rasplata o femeie de singe regal. De aceea, tocmai cind flota parasise tarmul Troadei, umbra lui mi’ niata s-a nazarit deasupra mormintului, cerindude helenilor sa i-o jertfeasca pe Polyxene, fiica mezina a lui Priam si a Hecu-bei. in acelasi timp, vinturile, care suflasera prielnic spre apus, au atipit, inci
t navigatorii, dupa scurta traversare a Helespon-tului,  au fost siliti sa ridice corabiile pe  uscat, in  Tracia.” Episodul jerfirii de sine al Polyxeniei este cutremurator. Nu apare in Hecuba, nu-mi amintesc unde.
Insula Serpilor apare si in religia indiana (si cum altfel, avand in vedere ca indienii au zei comuni cu romanii). In Srimad Bhagavatam apare denumirea marii cu 1000 de serpi si altele. Am uitat. Uit repede!
In anii trecuti a fost haos juridic pentru dobandirea Insulei Serpilor. Rusii au vrut-o, romanii au dat din ea. Asta e, in fata televizorului si la meciurile de fotbal romanii sunt dintre cei mai patrioti. Pe vremea lui Emil Constantinescu a pierdut Romania controlul total asupra insulei. Fasia de pamant ramasa astazi este forata, dovedindu-se a detine importante cantitati de petrol. A fost data rusilor in proportie de 25%, romanilor revenindu-le 75%.
Se vorbeste ca ar fi situata pe una din chakrele planetei.
O puteti vedea in schite cartografice in Dacia preistorica a lui Nicolae Densusianu sau in Muzeul hartilor si cartilor a lui Adrian Nastase de pe Londra 39, Bucuresti dar si in alte schite si harti vechi.
Cam atat am crezut de cuviinta sa spun despre Insula Serpilor. Mai multe informatii puteti gasi pe google sau in cartile de istorie veche.  Este o minune a planetei si nu este obiectiv turistic. Pam pam! Am scris pe fuga, sa fiu iertat!