Apeleaza aici cand ai nevoie de cadastru

Daca ai un apartament de vanzare sau iti doresti sa cumperi unul, fara cadastru nu va fi posibil acest lucru. Din acest motiv evaluarea unui apartament este o etapa esentiala in procesul de cumparare sau de vanzare. Cu cat un pret este mai bine fundamentat, este stabilit de un specialist si este justificat de un raport detaliat, cu atat mai mult poate oferi cumparatorului, siguranta ca a facut o investitie corecta, iar vanzatorului ii va oferi avantajul unei tranzactii desfasurate intr-un timp scurt.

Oricate bune intentii ar avea un proprietar, acesta nu poate face o evaluare corecta si calificata a unui imobil, pe de o parte din motive subiective, iar pe de alta parte din cauza necunoasterii aspectelor ce determina si influenteaza valoarea unui apartament. Se intampla destul de des ca un vanzator sa evalueze gresit proprietatea, stabilind fie un pret prea mare, fie unul prea mic. In ambele cazuri, timpul de vanzare va creste, deoarece potentialii cumparatori vor fi mai reticenti atat in privinta unui imobil mai scump decat pretul pietei, cat si in cazul in care acesta este mult mai ieftin, pentru ca poate ascunde deficiente.

Pentru a evita astfel de situatii, cel mai bine ar fi ca evaluarea specializata a unei proprietati imobiliare sa nu fie practicata doar in cazul in care se achizitioneaza o locuinta prin creditul acordat de o institutie bancara, dar si in orice alta tranzactie in urma careia proprietarul se schimba.

In raportul de evaluare al unui imobil se va estima intr-o masura nepartinitoare care este valoarea corecta a unui apartament, detaliind atat avantajele, cat si dezavantajele proprietatii, in functie de anumite standarde prestabilite, relevante pentru scopul evaluarii. Raportul de evaluare pentru o proprietate poate fi solicitat atat in cazul in care apartamentul urmeaza sa fie vandut, atat in calitate de comparator, cat si in calitate de vanzator, daca respectivul apartament urmeaza sa fie inchiriat, asigurat sau ipotecat, cat si pentru a-i stabili valoarea impozabila, pentru succesiune sau pentru a face dovada posibilitatilor financiare daca vrei sa pleci.

In momentul in care apelezi la un evaluator, acesta va solicita diverse documente, in functie de tipul proprietatii imobiliare care urmeaza sa fie evaluate. In cazul in care discutam despre un apartament, documentele pe care le va solicita sunt: actul de proprietate, incheierea de intabulare, cadastrul si copia cartii de identitate a clientului.

In ceea ce priveste cadastrul, pe piata din Romania exista mai multe firme specializate care te pot ajuta cu acest document, insa este recomandat sa apelezi doar la specialisti din domeniu care utilizeaza aparatura performanta, de ultima generatie care sa iti asigure cele mai calitative servicii. De aceea, in acest articol indraznim sa recomandam serviciul de cadastru pentru apartamente in bucuresti asigurat de EuroSurvey, a carei echipa se bucura de o experienta de peste 10 ani in domeniu si cu un vast portofoliu de clienti care poate fi consultat direct aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *