Am citit ceva la care nu ma asteptam

In zilele noastre se folosesc diferite terapii pentru tratamente, iar pe doctormit.ro poti afla mai multe despre terapia cu urina. Este o terapie foarte controversata, insa folosita de o mare parte din populatia rurala.

Termenul de “terapie cu urina” se refera la folosirea urinei pentru prevenirea sau vindecarea unor boli, pentru a imbunatati aspectul exterior al unei persoane sau pentru a-i curata intestinele de toxine.

Pentru ca se discuta despre multe intrebuintari ale terapiei cu urina si pentru ca  ne dorim sa stim care este adevarul, vom prezenta cateva mituri despre terapia cu urina.

  • Se poate folosi sub forma de picaturi in urechi, prin utilizarea zilnica pana la vindecare, pentru tratamentul eczemelor canalului auditiv, vajait in urechi, dureri de urechi, nevralgia trigemenului, slabirea auzului.
  • se poate folosi ca picaturi in nas pentru tratamentul guturaiului alergic, racelilor, sinuzitelor cronice si acute, inflamatiilor sinusurilor maxilare, uscarii mucoasei nazale, mirosului fetid al nasului, dereglarilor simtului mirosului.
  • Se utilizeaza terapia cu urina sub forma de picaturi in ochi pentru igiena ochilor, conjunctivita, oftalmie, urcior, urdori, iritatii de natura alergica, ochi lipiti dimineata, inceput de tulburare a cristalinului, tensiune oculara, oboseala oculara.
  • Terapia cu urina pentru ingrijirea parului, se recomanda pentru parul uscat sau gras, varfurile crapate, caderea parului, matreata, eczeme uscate sau umede ale pileii capului, regenerarea si cresterea parului. Se contraindica daca pielea capului este inflamata si trebuie tratata o rana.
  • Terapia cu urina pentru pansamente, se poate folosi pentru rani de orice fel, lovituri, luxatii, julituri, micoze.
  • Terapia cu urina sub forma de tamponari, recomandata pentru leziuni, acne, rani sau eczeme.

–        Terapia cu urina pentru instilatii

–        Terapia cu urina pentru spalaturi vaginale, se recomanda pentru candidoza vaginala, infectii si dereglari produse de imbracamintea prea stramta, de lenjeria din fibre sintetice si de bandajele si tampoanele impregnate cu substante chimice.

–        Terapia cu urina pentru bai complete are efecte benefice in ingrijirea pielii, eczemelor, regularizarii tensiunii arteriale, combaterii insomniei si intaririi imunitatii.Este contraindicata dupa operatii, in probleme de circulatie a sangelui sau slabiciune datorata batranetii.

–        Terapia cu urina pentru impachetari totale.Se indica pentru transpiratie, eliminarea reziduurilor si a toxinelor, vindecarea afectiunilor acute, regenerarea pielii, stimularea irigarii sanguine.

Bogdan Ivanescu va spune pe doctormit.ro din ce este compusa urina, si anume, apa, uree si clor, iar ca toate acestea sa ne ajute, ar fi necesar ca mineralele din urina sa aibe o actiune patogena sau cel putin imunomodulatoare.Mineralele din urina nu au actiune patogena, doar bacteriile sau virusurile au o astfel de actiune. Ca urmare, in cazul in care vom consuma propria urina nu vom avea nici un beneficiu asupra sanatatii, deoarece bacteriile nu sunt patogene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *