Frumoasa lumii

Frumoasa lumii este un bazm povestit de Mihai Eminescu. Pe scurt, este vorba despre 3 frati care din saraci ajung imparati. Mobilul destinului lor este tatal lor care merge in Padurea Neagra si prinde o pasare care facea oua de aur. Pe gusa pasarei scria ca cine mananca  inima, ranza si maiurile ei devenea imparat, gasea o punga cu bani sub cap de fiecare data cand se trezea din somn sau devenea norocos in orice ar fi facut. Si de aici povestea noastra.
Intr-un mod ciudat, intamplarea ce are ca personaj pe frumoasa lumii este secundara. S.a.m.d. cititi si voi basmul.
Vreau sa ma opresc asupra unei singure intamplari din basm care mi s-a parut graitoare in ceea ce am vorbit acum cateva postari: lumile subpamantene. Pe scurt:
Un vrajitor batran ia un copil si il duce in Padurea neagra. Acolo da de o stanca. Bate de 3 ori in ea si se deschide Pamantul. Acolo era o scara. Vrajitorul ii spune copilului sa coboare pe scara. Va da de o gradina cu mere si pere de aur si de o casa. In casa pe vatra se afla o cheie pe care copilul s-o aduca negresit. In gradina si in casa nu era nimeni. Ce e cu gradina? Pai “ batranu, desi avea putere, nu putea intra in rai, dar ista ca copil …“. Batranul ii cere cheia la iesire, copilul refuza sa i-o dea inainte sa iasa el. Batranul il ameninta cu moartea. Copilul nu i-o da. “ El face tranc! cu picioru-n pamant si se-nchide pamantul. Ce sa faca bietul baiet? Ia sa se-ntoarca, sa se duca iar prin gradinile cele. Cand colo, era-nchis pamantul, nu mai era mandretea ceea. Incepe baiatul a plange. Plangand asa, isi freaca manele. Sterge pe veriga (vrajitorul ii daduse o veriga de fier) ceea ce i-a dat-o mosneagul si vine-un om.

Omul cela era de fier. Era duh necurat; om de-ai nostri de fier, unde sa poate?“
Ne intereseaza cum de e Raiul in interiorul Pamantului si cum devine Iad la inchiderea portii? Este vorba de Agartha despre care discutam anterior in Intrarea in IAD – serial Odiseea 3. Pare ca intr-adevar Agartha nu e in centrul Pamantului ci portalele care duc spre ea sunt construite, in vreun fel stiut de Zei, astfel incat dai de ele doar daca le gasesti capetele iar altfel nu. Cand portalul s-a inchis, copilul se afla deja in alta proiectie, in centrul Pamantului de-adevaratelea, acolo unde este Iadul. Iese de acolo ajutat de un OM DE FIER !!! care se dovedeste a fi drac. Atentie, in interiorul Pamantului Omul de Fier este tare si copilul moale, dar la suprafata copilul este iubit de Dumnezeu si Omul de Fier nu ii poate face nimic. Doua civilizatii de Zei care nu isi interfereaza legile, desi Dumnezeu este stiut deja ca este mai puternic decat Dracul. Dracul nu il ajuta de buna voie ci pentru ca slujeste inelului, la fel cum veti vedea mai tarziu in bazm ca cheii ii servesc
5 oameni de fier. Cine avea cheia, avea cheia Iadului. Iar cheia Iadului sedea pe vatra unei case din Agartha.
Spre final, vrajitorul isi face cu ajutorul OAMENILOR DE FIER un palat pe Prut !!! Si vrea sa ia din centrul Pamantului un OU DE MARMURA in care statea toata puterea dracilor !!! Va mai amintiti articolul Semnificatia oualelor de Paste si  Ciuc, Omphalos-ul, numit si Buricul Pamantului. Un astfel de ou de piatra se afla la Muzeul de istorie din Constanta si la Delos si in templele ce au purtat traditia. Dati cu search OMPHALOS pe google si vedeti la imagini!
Fara concluzie!