Tu ce metoda de contraceptie alegi?

Cea mai cunoscuta metoda de contraceptie este pilula contraceptiva. Cu toate acestea, multe femei nu cunosc prea multe despre aceasta pilula cu exceptia faptului ca trebuie luata zilnic, ca urmare descopera pe site-ul doctormit informatii despre anticonceptionale.

Mai jos am alcatuit o lista cu cateva aspecte de care trebuie sa tinem cont cand administram anticonceptionalele, cat si alte metode modern de contraceptie.

  • Inconsecventa este o mare problema

Este important sa retinem faptul ca pilula este 100% eficienta dar si ce trebuie sa facem ca sa avem acest rezultat. Ca urmare, pilula trebuie administrate zilnic la aceeasi ora, asa cum a fost prescris de medic.

  • Este important sa urmarim si efectele adverse ale pilulelor

Cum pe piata sunt nenumarate tipuri de anticonceptionale si au eficacitate in a te proteja de o sarcina nedorita trebuie sa mentionam si ca ele genereaza alte efecte secundare. Trebuie sa urmarim indeaproape efecte secundare sis a alegem pilula care ni se potriveste cel mai bine.

  • Dispozitivele intrauterine sunt cele mai eficiente

Steriletul este un apparat mic din material de plastic, prelungit in vagin printr-un fir ce semnaleaza prezenta lui si care permite ulterior, scoaterea usoara. Acesta este insa contraindicate femeilor care nu au avut niciodata copii.

  • Pilula contraceptive nu ingrasa

Conform studiile clinice nu exista nici o legatura intre pilule si cresterea in greutate, ulterioara, desi se considera ca pilula care contine numai progesterone poate provoca femeilor o crestere in greutate din cauza poftei de mancare excesive.

  • Conteaza si ce alte medicamente luam

Ca urmare unele medicamente nu trebuie combinate sub nici o forma cu altele.Spre exemplu, in cazul nostrum, contraceptivele nu trebuie luate in acelasi timp cu anumite antibiotice, medicamente anti-fungice, antidepresive si chiar unele suplimente naturale, care pot diminua eficacitatea pastilelor cu estrogen.

  • Anticonceptionalele pot fi luate fara nici o problema pe o perioaa nelimitata, insa intreruperea lor poate creste riscul unei sarcini nadorite si nu aduce nici un beneficiu.
  • Femeile nu au nevoie sa intrerupa consumul de anticonceptionale o perioada de trei pana la 6 luni pentru a putea procrea, corpurile lor revenind la normal imediat.
  • Pilula de a doua zi, ca un plan B, le ofera femeilor ocazia de a preveni o sarcina nedorita cu pana la cinci zile dup ace au avut contact sexual neprotejat, desi eficacitatea ei scade cu cat femeia astepta mai mult.

Poti afla mai multe informatii de aici: